IFK Klagshamn

Referat: AIF Barrikaden - IFK Klagshamn

Startelva: Mikael L – Alfons, Sten, Alex, Adam – Henke, Martin, Linus, Oskar – Maksym, Anders

Avbytare var Osama som spelade sista halvtimmen som innermittfältare, Amine som spelade sista halvtimmen som vänster yttermittfältare, Christoffer som spelade de 5 tilläggsminuterna som höger yttermittfältare och Frmas och Naim som inte spelade alls.

Väderleksförhållandena var ju verkligen inte de bästa och det var verkligen anmärkningsvärt att publikantalet inte stannade vid de max 3 pers som man befarade vid den senaste av flera störtskurar 20 min före matchstart utan tvärtom en bit in i matchen kom att uppgå till över 30 personer, de flesta av dem dock Klagshamnssupportrar.

Planen höll ju med tanke på vädret väldigt bra standard men det våta gräset tillsammans med den relativt hårda vinden gjorde ju att långbollarna särskilt i medvind rann iväg å det väldigaste. Vid närmare eftertanke får man dock säga att båda lagen faktiskt klarade av just denna svårighet relativt bra.

Klagshamn började klart bäst och de första 10-15 minuterna var vi liksom inte riktigt närvarande på plan och i det läget såg det verkligen inte lovande ut även om man misstänkte att matchbilden nog skulle kunna ändras rätt mycket. Så blev också fallet men innan dess hann Klagshamn sumpa ett jätteläge att ta ledningen. När en av våra försvarare halkade till som sisteman lämnades fältet helt öppet för en av deras spelare och han kunde i ett första skede relativt ostörd avancera mot målet. När en annan av våra försvarare bara närmade sig honom fattade han det mycket besynnerliga beslutet att istället för att avsluta själv passa bollen och därmed rann chansen ut i sanden.

Det lustiga var att vi 3 min senare hade en nästan likadan situation när Anders rundat målvakten och visserligen hade ett par-tre utespelare mellan sig och målet men ändå borde avslutat själv istället för att spela till den som ropade på passning. Även i detta fall rann avslutet ut i sanden.

Även om matchbilden ändrats rejält och vi hipp som happ hade ett bastant spelövertag som varade halvleken ut så blev nästa heta chans deras. Efter en mycket bra individuell insats av deras ständigt (nåja, när han fick chansen vilket ju inte var SÅ ofta) hotande vänsterytter slutade deras anfall med ett skott från nära håll som Mikael räddade till hörna.

I den 32:a min blev den ena av våra två (möjligen 3 – känns så nu även om anteckningarna säger något annat) hörnor i matchen riktigt farlig. En av våra spelare nickförlängde till Martin som i vanlig ordning kom perfekt till bollen och nickade den vidare mot mål där bollen räddades av en utespelare på mållinjen innan den efter en del flipperspel kunde rensas undan av deras försvar. Tre minuter senare ville en del i vårt lag ha straff men den, speciellt med tanke på hans ålder, mycket bra domaren friade och det var nog ett riktigt beslut.

I andra halvlek fortsatte vi till att börja med att dominera kraftigt och fick också en tidig utdelning i den 52:a min när Maksym slog ett inlägg från högerkanten som Anders och en Klagshamnsback hjälptes åt att få in i målet. I övrigt hade vi trots vårt klara spelövertag svårt att skapa några riktigt klara chanser, däremot mycket halvchanser. Det var istället Klagshamn som bara 4 minuter efter vårt ledningsmål hade en jättechans att kvittera men där en projektil mot bortre krysset från vänsterkanten på ett förnämligt sätt räddades till hörna av Mikael.

15-20 min från slut ändrade matchen åter karaktär och Klagshamnsspelarna som ett tag såg rätt uppgivna ut och stundtals gav oss enorma ytor att spela på fick någon mindre lidnersk knäpp och lyckades återfinna motivationen och anfallslustan. Deras enda målchans av rang var dock den solklara straff de tilldömdes i den 80:e min – en straff där Mikael gjorde ännu en kalasräddning och därmed lyfte oket från den förtvivlade spelare i vårt lag som tydligen (referenten själv var upptagen av att släppa in en skadad motståndare i omklädningsrummet och har därför egen uppfattning om detta) ganska onödigt orsakat straffen.

Våra motståndare lät sig dock inte nedslås utan fortsatte att trycka på men även fortsättningsvis utan någon som helst effektivitet och vi kunde faktiskt relativt lätt freda vårt mål. När matchen började gå in på övertid verkade de dock tappa sugen och inte blev det bättre av ett internt bråk som ledde till en dubbelutvisning bara ett par minuter innan domarens pipa ljöd för full tid.

Även om matchen var relativt jämn så var det nog ändå rimligt att vi kunde ta en knapp seger även om inte oavgjort
heller känts helt orättvist. Vår dominans varade längre än deras perioder i början och slutet av matchen. Fast man kan kanske samtidigt säga att med en inte fullt så bra målvakt som Mikael kunde resultatet blivit ett helt annat.

Matchen var väl med tanke på väderförhållandena så välspelad man kan begära på den del av planen som ligger långt ifrån de bägge målen, men det duttades väldigt mycket i båda lagen istället för att ta avslut.

En välbehövlig seger var det i alla fall och nu lever verkligen hoppet om att kunna undvika kval. Inte blev dagen sämre av att Skabersjö tappade 2 poäng mot avsågade Anderslöv (och därmed spelade sin allra första oavgjorda).

Statistik: Hörnor: 2-8 Avslut på mål: 6-4 Avslut utanför: 4-2.